Nieuws uit Herselt

Herselt

Nieuws uit Herselt

Drie mannen opgepakt voor drugshandel

05/06/18 18:33 - De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van drie mannen uit Zuiderkempen. Ze zouden sinds midden vorig jaar drugs hebben verhandeld.

Aanhoudende regen zet straten blank

02/06/18 02:57 - De aanhoudende regen van vrijdag heeft wateroverlast veroorzaakt in delen van Herselt en Hulshout. Heel wat straten in Ramsel, Houtvenne en Westmeerbeek stonden een tijdje blank. In het Industriepark in Hulshout werd het waakzaamheidspeil van de Goorloop overschreden.

Man verwondt partner met mes en neemt minderjarige mee

01/06/18 17:30 - Een 34-jarige man zit in Turnhout in de cel voor partnergeweld en ontvoering. De feiten deden zich voor op een camping in Herselt.

Oud-voetballer Rocky Peeters op lijst CD&V

31/05/18 02:57 - Ex-profvoetballer Rocky Peeters komt op voor CD&V+#2230. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mijn medemens. Ik zou graag wonen in een gemeenschap waarbij de mensen oprecht elkaar willen helpen. #2230 staat voor iedereen in Herselt en niet zomaar voor een deel ervan,” zegt Peeters, als voetballer aan de slag bij Beerschot en Sint-Truiden. Sinds 2016 baat hij wijnbar BARàPART uit in Herselt.

Westerlosesteenweg zeker drie weken dicht

31/05/18 02:57 - De Westerlosesteenweg in Herselt gaat zeker voor drie weken dicht. Dat meldt burgemeester Luc Peetermans (CD&V). “Vanaf 18 juni gaat de aannemer van start met de realisatie van zes doorsteken door het wegdek en het plaatsen van aansluitende putten ter hoogte van de noordelijke kant. Vanaf 16 juni zal de steenweg dan in beide richtingen worden afgesloten. Het fietspad, aan de zuidelijke kant zal tegen dan afgewerkt zijn. De aannemer zal trachten om de baan tijdens het bouwverlof opnieuw open te stellen in één rijrichting, zoals momenteel het geval is. Maar daar is nog geen uitsluitsel over. Na het bouwverlof wordt de riolering aan de noordelijke kant aangelegd.”

Ook BV’s als Tom Boonen en Dalila Hermans dragen hippe T-shirts en truien van twee Kempenzonen

17/05/18 02:57 - Tim Dries en Dennis Janssens uit Herselt startten een jaar geleden Kempen Clothing op. Het duo woont in Deurne waar hipsters rondlopen met sweaters die dat district eren. Waarom kon dat niet met de Kempen? De onlineshop was alvast een succes en nu is er meer. Kledingketen ZEB gaat in zee met Kempen Clothing.

Oud-secretaris wordt boegbeeld van nieuwe burgerbeweging

05/05/18 02:57 - Oud-gemeentesecretaris Milo Anthonis (66) is het boegbeeld van Mensen Met Mensen, de nieuwe politieke burgerbeweging in Herselt. Met een volwaardige lijst trekt de beweging naar de kiezer op 14 oktober.

Op bedevaart langs de route die je voorouders namen? Het is binnenkort weer mogelijk

27/04/18 05:53 - De autoluwe pelgrimswegen naar de basiliek van Scherpenheuvel worden opnieuw in ere hersteld. Er komen vier piloottrajecten maar later worden ook alle andere bedevaartroutes weer aangelegd. De wegen zijn herkenbaar aan een speciaal ontworpen logo.

Maurits Vannuffelen wint Halterprijs voor ‘sterke bossen’

25/04/18 02:57 - Tegenover zijn woning in Herselt verbouwde Maurits Vannuffelen (77) zijn dennenbos tot een bos vol inheemse loofbomen. Het levert hem de allereerste Halterprijs voor sterke bossen van de Bosgroep Zuiderkempen op.

Scouts keren vier maanden na brand terug naar Verbrand Goor

23/04/18 02:57 - Scouts Blauberg hebben zaterdag voor het eerst na de brand in hun lokalen hun activiteiten opnieuw laten plaatsvinden aan het Verbrand Goor. “We wilden zo snel mogelijk terugkeren”, zegt de hoofdleiding. “De gemeente heeft ondertussen gezorgd voor een sanitaire container en er komen tegen het nieuwe werkingsjaar nog een aantal containers bij.”

Zelf nieuws uit Herselt?
Deel ervaringen over HerseltHerselt

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Herselt! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken